sezónní menu
Kluci Ondřej & Petr, co vytvořiVzpomínka na táboráky, vůni praskajícího dřeva, láhev vína, která nemohla chybět a zapadající slunce nad obzorem.
Svěží, leč dřevnatý́ koktejl, postavený hlavně na přátelství, víně, s kapkou whisky pro balanc. Trochu náročnější drink pro každého, kdo miluje vyváženost lehkých chutí.
Dětství strávené na zakouřené hlavní třídě Vinohradská, láska k marcipánu, láska k Legu, a v neposlední, již dospělejší řadě, láska k Mezcalu.
Lehký́ kouřový drink typu „mezcal negroni“ s okázalým servisem (nachystejte foťáky :D), plnou chutí a jemným dozvukem mandlí.
Manželství, rodinu, nejlepší přátele a lásku k ingrediencím a práci. To všechno mi dalo místo, kde právě sedíte. Bar. Nikde není víc doma. Vzal jsem svoje neoblíbenější suroviny a abych to neměl tak jednoduchý́, dal jsem si za úkol vytvořit exotický tiky drink. Který́ nemíchám rád :D
Delší, osvěžující, exotický drink provoněný aromatem Palo Santa a kokosem. Ze surovin, co by spíš šly do suchého Old Fashioned koktejlu.
Dělat sirup z arónie mi nikdy nedávalo smysl. Plody to mělo malé a tvrdé, práce na celé odpoledne. Výsledná chuť trpká, ale „je to prý́ zdravý“. Kvůli kávě jsem se přestěhovala do Prahy, kde mi dnes trochu ty nedělní odpoledne s arónií chybí.
Takový́ arónie spritz, s kapkou hořkosti, lehkými tóny výběrové cold brew kávy a pomerančovým aromatem.
První kalby v kulturáku na myčce. Panáky medovýho Jacka, protože prostě start, bylo to sladký́ a mňam. Libereckej mejdan z roku 2015 ve sklence, přetvořený do elegantního highball drinku na úrovni. Swag jak zm*d.
Delší drink s medovou sladkostí, osvěžující sodou z muškátového oříšku, dozdobený medovou pláství́.
Udělat z „obyčejnýho“ Jacka takovouhle parádu, to už chce skill.
„Upřímně, kdo se nikdy v dětství nepopálil kopřivou“. Krásná myšlenka, že jedna vzpomínka vám může hodit pocit domova, a dětství celkově.
Drink odshora až dolů postavený na chutích, které jdou nejlépe ke kopřivě. Osvěžující, s bylinkovým nádechem, hořkostí a kyselostí v ideálním poměru.
Hríby, maslo, chleba…, to je pre mňa doma. Chodiť po lesoch v Tatrách, po skalách a machu trblietavom od rosy bez topánok a na starých dedovych miestach zbierať hríby na istotku. Doma ich potom sušiť, aby sme tú vôňu uchovali celý rok a kedykoľvek si mohli privoňať. K tomu vôňa prepraženého masla a čerstvého chleba, je dokonalé spojenie. Práve na Vianoce ich potom použiť do „Mačanky” s klasickým korením a pochutnať si na tej krásnej kombinácii – hríby, maslo a chleba.
Jeden z nej Old Fashioned koktejlů, co tady byl kdy namíchán. Nebojte se kombinace. Je krásný, jednoduchý́ a skvělý.
„Žvejkačka je super, je devadesátková, a já sem hodně žvejkal :D“
Víc jsme toho z Michala nedostali, ale není ani potřeba :D Na to, jak jsme byli skeptický, je tenhle drink vlastně dost dospělej. Gin, ovoce, hořkost a žvejka na závěr. Sklenice na míru, krásnej servis, balanc koktejlu. Není co vytknout.
Rozpálené léto na koupáku, kde táta koupil citronovou zmrzlinu a pak mě vzal na klasickej langoš od oleje, kečupu, s hromadou sýra.
Jediný́ „frozen“ koktejl na menu, taktéž nejvíce osvěžující záležitost. Citron, obyčejný́ citron, a je z toho tak krásný signature, co chutná, jak nikde jinde.
A langoš? Ten k tomu je také :) Kompletní vzpomínka v drinku.
Když jsme na Moravě v hospodě chtěli mít fancy drink, byla to vodka a Nestea zelený́ čaj / jahody. Bez ledu, bez citronu, na hulváta, a bylo to mňam :D
Kratší koktejl, plný zeleného čaje, jemného dozvuku jahod a vína z Moravy, odkud Tomáš je. Krásný balanc, s překvapivou chutí. Aneb i z jahod se zeleným čajem se dá vytvořit něco krásného a překvapivého.
Drink jako vzpomínka na moji rodnou Kubu, kde je na příděl ananasový́ fermentát, jehož chuť jsem chtěl dostat do drinku, stejně tak agresivní chuť aguardiente, nestařené třtinovice. Pocit pravých nekomerčních chutí a pocitů Karibiku. Parfém nakonec jako vzpomínka na moji babičku Carmen Rosu.
Krátké, osvěžující daiquiri v neotřelém provedení fermentovaného ananasu, s jemným dozvukem banánu a oříšků.
17–2 hod | pátek–sobota |
17–1 hod | neděle–čtvrtek |